БИК ИЗБЯГА И ПЛУВА 3 ДНИ В ОПИТ ДА СЕ СПАСИ ОТ ЖЕРТВОПРИНОШЕНИЕ

0
2462
Бикът Фердинад, който успя да избегне ножът благодарение на смелия си нрав

Социалните мрежи в съседна Турция прегряха от историята за бик, който е бил определен да бъде принесен в жертва, по случай празника Курбан Байрям, но е успял да избяга, и в опит да се спаси от смъртта плувал 3 дни в открито море.

Стопаните на животното планирали, в деня на празника, да го принесат в жертва на пазара в град Йедере, провинция Ризе в североизточна Турция, но за техен ужас храбрият бик успял да избяга от нерадостната си съдба.

След тридневно преследване бикът-беглец бил открит, мокър и изтощен, на крайбрежието на гр. Сурмен, който се намира на 23 километра от мястото на бягството. След като видял хората, които го преследват горкото животно отново го ударило на бяг, хвърляйки се обратно в морето.

Изтощеното животно било върнато на брега от служители на бреговата охрана и местни рибари, които го изкарали от водата с помощта на кран. След като минал през ветеринарен контрол бикът бил върнат на собствениците си. Ветеринарните власти съобщават, че бикът е прекарал в морето 3 дни.

Но както се казва в една популярна песен, всичко е добре, когато свършва добре. Постъпката на храброто животно не останала незабелязана. Социалните мрежи в южната ни съседка прегряха от коментари в защита на бика.

Турският рок певец Халук Левент/Haluk Levent / толкова се трогнал от невероятната история на смелото животно, разпространявана чрез социалните мрежи, че решил да го откупи от стопаните му срещу щедра сума.

За финал на щастливата развръзка бикът получава името Фердинанд и намери убежище в приюта за животни в град Измир.

Ако тази статията Ви харесва, подкрепете ни във Facebook и я споделете с приятели!

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here