Безплатни обучения за земеделски производители от Пловдив и региона

0
120

Български изследователи от националния Център за върхови постижения в растителната системна биология и биотехнология (ЦРСББ), производители на високотехнологични решения за земеделието, както и земеделци от цялата страна ще вземат участие в предстоящото официално откриване на демо точка “Наука” в ЦРСББ по проект AgroDigiRise на Европейски цифров иновационен хъб EDIH AgroHub.BG.

Събитието ще се проведе на 16 ноември (четвъртък) от 13:00 часа в сградата и оранжериите на новопостроения научен комплекс на ЦРСББ в Пловдив.

Основна цел на мащабния проект AgroDigiRise е създаденият Европейски цифров иновационен хъб да се превърне в свързващо звено между наука, бизнес и аграрен сектор за оптимизиране на производството и процесите в земеделието и инвестиране във високи технологии. В рамките на проекта всички желаещи земеделски производители и представители на малки и средни предприятия от аграрния сектор могат да се възползват от различни услуги, безплатни консултации и обучения, които ще им дадат оптимална добавена стойност при инвестиции в технологии и оборудване.

Един от приоритетите на ЦРСББ и на българските учени в проекта е да подсилят връзката между наука и бизнес, като осигурят подкрепа за преминаване към “умно земеделие”, демонстрирайки възможностите и потенциала на технологиите, и паралелно с това да се опитат да дадат научни решения  за посрещане на предизвикателствата от непрекъснато променящите се климатични условия.

Участието в събитието за всички желаещи е безплатно, след предварителна регистрация!

Можете да се регистрирате ТУК.

 

/Източник:podtepeto.com/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here