Безмилостно окастряне на орех в Крумово предизвиква възмущение

0
780
Само това е останала от ореховото дърво след "санитарната сеч" под ръководството на кмета на с. Крумово.

На ул. „Сан Стефано“, срещу №3 в село Крумово, се разигра сцена на екологично варварство, оставяща след себе си едно почти унищожено дърво. „Защо унищожиха здрав орех?“ – този въпрос зададе наш редовен читател, възмутен от случилото се.

Според сигнала, получен в редакцията на „Родопи Инфо“, клоните, които уж пречели на уличното платно, бяха не просто подрязани, а почти напълно унищожени.

Този акт на еко-вандализъм се е състоял миналата седмица, в четвъртък, под личното ръководство на кмета на селото.

Снимките, изпратени от нашия читател, показват едно мършаво и почти оглозгано дърво, лишено от живот и зеленина.

Безмълвен паметник на човешкото безхаберие и варварско отвошение към природата

Това, което се нарича „кастрене“, се превърна в безмилостно обезобразяване на ореха. Вече лишено от своята корона, дървото ще се нуждае от години, за да възвърне предишния си облик, ако изобщо успее. Жителите на Крумово са основателно загрижени – след такова варварско отношение, дали ще видят ореховото дърво отново зелено?

Екологичната безотговорност и липсата на уважение към природата са недопустими. Кметът, който би трябвало да защитава интересите на селото и околната му среда, сега се изправя пред гнева и разочарованието на своите съграждани. Защото едно дърво е много повече от пречка на пътя – то е част от нашата екосистема и нашето наследство.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here