БЕЗ СЪБОР НА 21 МАЙ В ПЪРВЕНЕЦ

0
7496

Тази година в Първенец няма да има събор по случай храмовият празник на църквата „Св. Св. Константин и Елена“, който е и празник на селото. За това съобщи кмета на община „Родопи“ Павел Михайлов от личната си страница във Фейсбук.

Ето и цялото обръщение на г-н Михайлов към неговите съселяни от Първенец:

„Уважаеми първенчани, на 21 май, когато е храмовият празник на нашето село – „Св. Св. Константин и Елена“, традиционния събор няма да се състои! Но за да спазим традицията от 9.00 ч. на 21 май ще се извърши водосвет в двора на църквата „Св.Св.Константин и Елена“.
След 12 часа ще се раздава курбан за здраве на паметника срещу Кметството. Ще бъде направена организация с оглед на епидемиологичната обстановка в страната, да не се струпват хора.
Тук е моментът да поздравя жените, които по своя инициатива се погрижиха и изчистиха двора и прилежащите площи около църквата „Св.Св.Константин и Елена“!“

Източник на Родопи-инфо обаче съобщи, че църквата е почистена основно от Цветанка Петрова, която сама е изчистила прилежащото дворно пространство на храма. Изнесени са три ремаркета с боклуци, а сега жените само са помели двора и около църквата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here