БЕЛЕЖНИК ЗА ПЪРВОЛАКА С НОМЕРАТА НА ДЖИПИТО И МАМА

По закон не се изисква, но учители и директори го ползват за обратна връзка с родителите

2
4700

Издателство пусна бележници за учениците от първи до четвърти класа, макар че по закон в начален етап децата нямат оценки и подобен документ, съобщава marica.bg.

От „Просвета” раздават своите на хлапетата от училища, които са поръчали пълен набор учебници оттам. Учителите и родителите използват бележниците основно за връзка помежду си. А на места заради удобството тази комуникация да е черно на бяло школски шефове даже ги подпечатват и те стават част от официалната документация, макар и не от задължителната по закон.

Бележниците са оформени съвсем прагматично и са различни за отделните класове. За първолаците например на първата страница е програмата за седмицата. На втората освен името, класа и училището си, детето вписва кой е класният му ръководител. Фигурира също личният лекар с неговия телефон, което улеснява връзката, ако възникне критична ситуация.

За разлика от класическите ученически книжки, които са задължителни в образователната система от 5-ти клас нагоре, в тези има сектор за връзка със семейството, като са посочени имената, адресите, имейлите и телефоните на майката и таткото.

Бележникът на първолака съдържа и подсказки за самото дете в раздел „Винаги трябва да имам в раницата”, където са изброени джунджуриите, които не бива да забравя – моливи, острилка, гума, лепило, ножичка, блок, бои, подложка, четка.

2 КОМЕНТАРА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here