БДЖ ПУСКА УИКЕНД ВЛАК ДО ОДРИН

0
2324

Жителите на Пловдив и областта вече ще могат да ходят до Одрин с влак, стана ясно от разпространено съобщение на железопътната компания.

Планирано е „БДЖ – Пътнически превози“ да пусне влак по маршрута Пловдив-Одрин на 24 май, съобщиха от компанията. Цената на билета все още не е уточнена, но са проведени преговори с турската страна и всички подробности са изчистени.

Влаковата композиция е планирано първоначално да бъде с три вагона. „Шопинг влакът“, както шеговита го наричат вече, ще пътува в събота и неделя, а според разписанието пътуването ще отнема около 4 часа.

От години турската лира е доста по-евтина от българският лев и пазаруването в Одрин и доста изгодно. Има стоки, които, с пътните разноски, излизат близо 2 пъти по-евтино, да не говорим за качеството, твърдят запознати.

Макар че, заради последното поевтиняване на лирата, търговците в Турция вдигнаха леко цените, пак е на сметка да се пазарува в Одрин.

Експерти по сигурността обаче веднага съзряха слабото място на този влак, като твърдят, че има опасност влаковата композиция да се превърне в основен канал за трафик на нелегални мигранти от Турция към България, а от тук и към Западна Европа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here