БЪЛГАРКА СТАНА „МИС ТУРЦИЯ”

22-годишната Симай е дъщеря на български изселници, гордее се с произхода си

0
1539

Красавица с българска жилка бе избрана за най-красивата жена в Турция. 22-годишната Симай Расимоглу е носителката на титлата „Мис Турция“ за 2019 г.

Финалът на състезанието се проведе в сряда вечерта в Истанбул. „Много съм щастлива и горда, че ще представя страната си пред света“, каза след спечелването на титлата новата „Мис Турция“.

Красавицата Симай е дъщеря на изселническо семейство от България. Родителите на Симай са от Кърджалийско. Баща й е от гр. Джебел, а майката – от Момчилград.

Симай Расимоглу е първата победителка от имигрантско семейство. Тя успя да пребори конкуренцията и да спечели титлата сред 20 красавици от цяла Турция.

„Мис Турция“ 2019 е висока 188 см и тежи 57 килограма. Прави впечатление, че тя е най-високата „Мис Турция“, печелила някога титлата.

Симай е завършила „Архитектурна реставрация“ в университета „Улудаг“ в Бурса. Хубавицата ще представи Турция на конкурса „Мис Свят“, който ще се проведе в Англия.

Симай Расимоглу живее в Истанбул и работи в частна фирма, като вътрешен дизайнер, пишат турските медии. Тя не пропуска да отбележи, че винаги е обвързана с изкуството.

Сред своите цели красавицата си е поставила да се доразвие в своята област и да завърши второ висше.

В своята профил във Фейсбук новата „Мис Турция“ не е забравила и България. Симай Расимоглу е публикувала своя снимка от Момчилград – родния град на майка й. 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here