България засили контрола на турската граница, чака се 3 часа

0
108

България е засилила контрола на турската граница при ГКПП „Капитан Андреево – Капъкуле“ след започналата война между Израел и палестинската групировка „Хамас“. За това алармираха туроператори, съобщи TravelNews.

„Вече три часа чакаме на пункта за влизане в страната. Опашката едва мърда“, заяви Румяна Юксел, управител на туроператорска фирма. „Образували са се 5 колони от автомобили и автобуси. Обработването на паспортите и колите става по-бавно от обикновено. Всички гишета и служители работят, но просто има много голям наплив от хора“, каза Юксел.

„Нормално е да бъдат засилени проверките и го разбираме. Просто българите трябва да знаят за ситуацията, да бъдат информирани и търпеливи“, подчерта туроператорката. По този начин ще могат да си планират по-добре времето и пътуването.

Традиционно през уикендите много българи отскачат до Одрин и близките градове на пазар. Освен това и в момента продължава туристическият сезон в южната ни съседка, където има много българи на почивка с коли и автобуси. Всяка събота и неделя преминават средно по 9000 автомобила и около 30 000 пътници на ден.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here