БЪЛГАРИЯ НА ЧЕЛНО МЯСТО В КЛАСАЦИЯ ЗА НАЙ-НЕЗДРАВОСЛОВЕН НАЧИН НА ЖИВОТ

0
2711

Ново изследване разкрива кои са страните с най-здраво население и тези, в които хората живеят най-нездравословно. The Indigo Wellness Index е един от най-актуалните индекси по темата, като изследването обхваща 191 държави, пише „Бизнес инсайдър“.

Индексът включва 10 основни показатели – очаквана продължителност на живота, кръвно налягане, риск от диабет, депресия, щастие, затлъстяване, употреба на алкохол, употреба на тютюн, прекалено малка физическа активност, правителствени разходи за здравеопазване.

Класацията за най-здраво население оглавява Канада, докато страните с едни от най-лошите показатели са разкъсваните от войни субсахарски африкански държави. Може би изненадващо в случая е слабото класиране на страни, за които се смята, че водят идиличен начин на живот, като Сейнт Лусия и Барбадос.

България заема незавидното 4-то място в класацията на страните, в които хората живеят най-нездравословно.

„Слънчев бряг може и да изглежда като перфектното място за почивка, но домът на курорта – България, заема четвърто място, заради високи стойности на показателите кръвно налягане, депресия и употреба на алкохол“, посочват авторите на изследването.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here