Българи искат директни полети от Виена до Пловдив

0
124

Българската общност в Австрия се обяви за откриването на директни полети от Виена до вътрешността на страната, за да могат по-лесно да пътуват до родните си места в Южна България. За целта те се организират в петиция, съобщи nova.bg.

Българите са започнали да търсят начин, с който да стигнат вътрешността на страната. Те се обявиха за редовни полети от Виена до Пловдив. Така пестят средства и време, за да се приберат до домовете си. Липсата на връзка с вътрешността на страната се оказва проблем и за туристите, които искат да посетят курортите и забележителностите далеч от София.

Филип Филипов изпълнява трансфери от града до летище Виена. Решил да обедини българската общност, след като возил жена от Пазарджик и разбрал нейния проблем.

„И се оказа на практика, че пътят от летище Виена до София ще й бъде много по-малко, отколкото след това от София до Пловдив“, споделя Филип Филипов, шофьор на трансфери.

След кацане жената трябвало да хване автобус до автогара София, след това да смени още два автобуса до Пловдив и Пазарджик, като пътуването от врата до врата отнемало между 12 и 14 часа. В същата ситуация са и други наши сънародници.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here