Началникът на секция „Метеорологично осигуряване“ в Летищен център на военно формирование 32040 – Крумово капитан Димо Делчев беше изпратен днес в резерва на емоционално събиране пред хангарите на 24-та авиационна база.

Командирът на авиобазата бригаден генерал Димитър Иванов му благодари за неуморния труд, високия професионализъм и богатия практически опит, който е проявявал по време на дългогодишната си служба. Последва размяна на подаръци и снимки за спомен с присъстващите колеги.

Капитан Делчев е роден на 19 февруари 1969 г. в гр. Димитровград. Завършил е Физика със специализация метеорология в СУ „Св. Климент Охридски“ през 1994 г. Започва военната си кариера през следващата година първоначално в Авиобаза Граф Игнатиево, а впоследствие в авиобазите в Узунджово и Стара Загора. В 24-та авиобаза – Крумово е от септември 2000 г., където започва като инженер-метеоролог, преминава през длъжност заместник-началник на център – метеоролог и началник на метеорологичен център, а от 2012 г. е началник на секция „Метеорологично осигуряване”.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here