Асфалтиран 200-годишен чинар разбуни духовете в Белащица

1
402

Жители на Белащица са бесни от начина, по който е асфалтиран пътя около 200 годишен чинар в селото. Те са удивени  и от наглостта и безхаберието на човека управлявал валяка, който е успял да положи настилка плътно до стъблото на дървото. По ствола на вековното дърво се виждат и следи от машините, работили на пътя.

Ей така полека лека си отиват символите на Белащица! Кой ще приеме обекта „рехабилитация“ на ул. „Трети март“, в Белащица, в частта на плътно асфалтираното до стъблото, с покрити корени 200 годишно чинарово дърво, което ще изсъхне и загине в резултат на тази некомпетентна човешка намеса?“ – пита Юлия Бачева в една от групите на Белащица.

Едно Дърво е циментирано недалновидно. Но мисля , че може да Му се даде живот, ако се разбие тъпият асфалт поставен там некомпетентно от не разсъждаващи хора, било то Община или изпълнители. Но като цяло е глупост. Всичко опира до размисъл и желание.“ – споделят други жители на селото под публикацията.

Жители на селото вече са подали сигнал до местния кмет и кмета на община „Родопи“, и очакват намесата на компетентните органи.

1 КОМЕНТАР

  1. Срам нямате ееейййййй в други държави ще лежат в затвора за такова нещо . Това е чинар не във всяка държава го има ценете нова което имате уважавайте природата че точно тя може здраво да ви прецака някой ден .

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here