АПОКАЛИПТИЧЕН ПОЖАР В БАЗА НА „БАРТЛИНК ИНТЕРНЕШЪНЪЛ“ ВЪВ ВОЙВОДИНОВО

Въпреки наличието на линейки от полицията тъврдят, че няма пострадали

0
4004
Снимки: Pepo Trendafilov/Facebook

Пожарът на входа на Войводиново, за който първи съобщиха членове на групата „Забелязано в Пловдив“, в социалната мрежа Фейсбук, е обхванал базата на известната фирма за меса и месни заготовки „БАРТЛИНК Интернашънъл“ ООД, научи репортер на Родопи-инфо.

„Бартлинк Интернашънъл“ ЕООД е частна българска фирма, създадена през 1992 г. Фирмата се занимава предимно с дистрибуция на едро на прясно и замразено месо. Компанията също е активна и в търговията с риба и морски продукти и други хранителни продукти. „Бартлинк Интернашънъл“ ЕООД внася месо от Северна и Южна Америка, Нова Зеландия, Австралия и ЕС, и разпространява продукти на свързаното дружество Унитемп – месопреработвателен завод, разположен в Пловдив.

Първоначално фирмата е създадена то Петко И. П. и неговия приятел Пенчо Н.

Преди около 3-4 години обаче отношенията между тях се развалят и двамата се разделят.

В момента собственик на „Унитемп“ е Петко И. П. който има за известен период от време за съдружник Иван К., който е с позиции и контакти в Казахстан  – страната най-голям производител и потребител на конско месо и продукти от него. По тази линия фирмата им става тотален доминант на пазара за конски месо и продукти, които изнасят изключително успешно в Румъния и Италия, където са много популярни.

Другият от бившите съдружници Пенчо Н. със сина си Иво и произвежда колбаси в цеха си във Войводиново под търговската марка Войводите.

По първоначални данни пожарът е възникнал в склад за пакетаж. В момента на подаване на сигнала към пожарната в базата е била само охраната.

На мястото са изпратени 14 екипа на пожарната. Има и екип за замерване чистотата на въздуха, както и коли на Бърза помощ, макар от полицията да твърдят, че в момента няма пострадали.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here