Аплодисменти за съда на делото за близнаците от Цалапица/ВИДЕО/

0
832
www.pbnovini.com

“Гробари и убийци, дано Господ ви върне всичко.“- с тези викове роднините и близките на убития Митко от Цалапица посрещната и изпратиха в съдебна зала в Пловдив 19-годишните близнаци Борислав и Валентин Динкови.

Припомняме, че делото стартира отново заради напускане на съдията, а новият такъв Спасимир Здравчев се съгласи с искането на прокуратурата делото да се гледа по общия ред, при открити врати и с разпит на свидетели.

Съдът не уважи искането на адвокатката на близнаците Светлана Званчева делото да бъде при закрити врати, при съкратено съдебно производство. Адв. Званчева поиска и по лека мярка за близнаците с мотива, че делото е подсъдно на районен съд, че двамата са обвинени не в съучастие на убийство, а в укривателство и ги заплашва 5 години затвор.

Тя поиска мярката им да бъде изменена от арест в по-лека, но съдията беше категоричен, че няма основание за изменението й.

Прокурорът поиска на следващото заседание да бъде разпитан Рангел Бизюрев, който се смята за убиеца на Митко и съдията се съгласи с него. Заради това съдът отложи делото и го насрочи за 16 май, 09:30 ч.

Близките на почерненото семейството изпратиха с аплодисменти съдебния състав, който уважи всички искания на прокуратурата. Извън съдебна зала чичото и друга роднина на Димитър Малинов казаха, че искат всички обстоятелства да бъдат изяснени и искат истината, както и че в Цалапица се говори сред населението, че отдавна близнаците и друга група младежи са се занимавали с кражби, друг тип престъпления, стреляли са с въздушна пушка, но никой не им е обърнал внимание.

Междувременно стана ясно, че бившият шеф на Военния съд Делчо Джубелиев поема защитата на Рангел Бизюрев. Обвиненият в жестокото убийство е освободил служебния адвокат, с когото се яви на първото заседание за мярката за неотклонение, а близките му са наели Джубелиев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here