АПИ ОБЯВЯВА НОВА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА ЗА ОПАСНИЯ МОСТ КРАЙ КАЛОЯНОВО

0
169

Община Калояново получи отговор от АПИ, че до края на месец юни 2024 г. ще обяви нова обществена поръчка за изграждане на мостово съоръжение край с. Калояново. Писмото е от 28. 05. 2024. От АПИ обаче съобщават, че за изграждане на новото съоръжение не са предвидени средства.

Кметът на общината Младен Кичев ще поиска с ново писмо до АПИ при актуализацията на държавния бюджет да бъде направено предложение сумата да бъде предвидена. При обявяването на предишната обществена поръчка АПИ съобщи, че за целта са необходими 1,43 млн. лв. без ДДС.

Мостът се намира на главния път Пловдив-Хисаря. Съоръжението е поставено още от времето на Втората световна война и е опасно. На него често стават катастрофи, понякога и с фатален край.

От община Калояново заявиха, че ще продължат да следят темата, докато реално бъде обявена обществената поръчка. След като бъде избран новият парламент, ръководството на местната власт ще проведе разговори с всички политически групи и ще настоява да съдействат за решаването на проблема.

„Кметът подчерта, че хората в района остават в стачна готовност. Съоръжението е изключително важно за безопасното движение и аз настоявам този проблем да бъде решен възможно най-скоро“, бе категоричен Младен Кичев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here