АМЕРИКАНЕЦ СЕ ОТКАЗВА ОТ ХРАНА, ЩЕ ЖИВЕЕ САМО С БИРАТА ПО ВРЕМЕ НА ВЕЛИКИЯ ПОСТ

0
2452

Вдъхновен от примера германските монаси от 17-ти век, които според преданията са оцелели само с бира, наречена „доппелбок“, по време на Великия пост, Дел Хол от Охайо е започнал 46-дневна бирена диета, изхвърляйки цялата твърда храна до Великден.

Много християни избират да не консумират бира по време на Великия пост, като въздържайки се от нещо, което е приятно, доказват своята вяра в Бог.  Но Дел Хол/Dell Hall/ директор по продажбите на Fifty West Brewing Company в Синсинати, Охайо  е решил да направи точно обратното.

На 6 март той се впусна в 46-дневна „бирена диета“, отказвайки се изобщо от храна, за времето на Великденските пости, като ще разчита изцяло на хранителните вещества и витамините съдържащи се в бирата.

Дел Хол с чаша бира в ръка Снимка: Facebook

Въпреки трудностите, които изпитал през първите няколко дни, Хол твърди, че сега се чувства невероятно и е с 15 килограма по-лек, отколкото когато е започнал.

„Първите 3 дни бяха най-трудни. Постоянно ми се искаше да хапна някой и друг сандвич“ – казва Дел Хол пред Синсинати Инкуайърър. „Последните няколко дни обаче изобщо не чувствам глад. Надявам се, че това е добър знак и ще издържа така до края.“ – допълва той.

Въпреки че монасите, които вдъхновяват неговата диета, консумират специален вид бира, която те наричат ​​“течен хляб“ поради високите нива на въглехидрати, които тя съдържа, Хол е избрал разнообразие, пиейки каквото има под ръка в момента. Дел Хол пие първата си бира около обяд, когато гладът се надига, а след това още няколко след работа. Той също така пие черно кафе, неподсладен чай и минерална вода, за да не се разболее от бирата.

Макар да твърди, че бирената диета няма нищо общо с желанието му да свали няколко излишни килограма, Дел Хол следи теглото си още откакто е започнал, а до 7 април – месец след началото на предизвикателството – вече е загубил 15 килограма.

Дел вече мечтае за пържола след Великден, но е наясно, че трябва да позволи на стомаха му да се приспособи към твърда храна постепенно.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here