Акцията на полицията и данъчните изнерви търговците на борсата в Първенец

0
442

Акция на полицията и данъчните се проведе в четвъртък на зеленчуковите борси и тържища в страната. Причина за мащабните проверки са високите цени на плодовете и зеленчуците. Голяма част от търговците обаче се скриха и не отвориха складовете си. Може би заради това проверките констатираха 5 нарушения, сред които липса на касов апарат и неиздаване на касова бележка.

В борсата край село Първенец проверката започнала още в шест сутринта.

„Всички затвориха, заради проверките. Основната причина е, че стоката идва по документи на много ниски цени. Реалната им цена не е такава и всичко рефлектира върху нас“, разказа търговец пред БНТ.

Представители на Икономическа полиция, Националната агенция за приходите и Агенцията по безопасност на храните проверяваха дейността на търговците.

„За отчетността, за издаване на документи, всичко – изискваме документи за доставка.“– каза Слави Христов от Икономическа полиция – Пловдив.

„Трябва да започнат от митницата. След като от там минава тази цена, не знам защо идват при нас? Примерно краставица около 3 лева, на документи 40 ст., и излиза, че ние сме едни големи търгаши тук, а всъщност, не е така“, каза Николина Иванова.

Полиция днес проверяваше и зеленчуковата борса в петричкото село Кърналово. В София по-малките складове и тържища останаха затворени заради проверките. Акцията ще продължи и в други населени места.

//blitz.bg//

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here