АДВОКАТ ПЕТЪР НИКОЛОВ: ИДВАТ НОВИТЕ БИРНИЦИ В БЪЛГАРИЯ

Какво чака децата и родителите им от 01.01.2020 г. Или как идва новото робство?!

1
2411

Първа част.

Съгласно приетите промени в Закона за социалните услуги (ЗСУ), обнародвани в Държавен вестник брой 24 от 22 март 2019 г. и влизащи в сила от 01.01.2020 г., се предвижда в чл. 30, т. 2 чуждестранни фирми, развиващи търговска дейност, както и чуждестранни физически лица и НПО да могат да предоставят социални услуги у нас.

Особено интересен е факта, че законът разрешава и местните, и чуждестранните лица да бъдат финансирани без ограничения от европейски структури и инвестицонни фондове, европейски и международни(включително от страни извън ЕС) програми и проекти, международни финансови институции(банки, инвестиционни фондове) от всякакви физически и юридически лица и от други източници. Законът позволява на тези лица дори да нямат лиценз по българското законодателство за тези услуги.

Частните доставчици на социални услуги ще се финансират от държавата и общината, т.е. от нашите данъци, от таксите, които гражданите ще плащат на частния доставчик, които той сам ще може да се определя и от чуждестранните спонсори, които ще могат да инвестират на българския пазар и ще получават печалба от социалните услуги, които ще плащаме ние, както и от настаняването на деца при приемни родители, кризисни центрове, които по-скоро ще станат детски затвори, ще печелят и от международните осиновявания.

Вие няма да може да избирате дали да ползвате дадена социална услуга, ще бъдете задължен да я плащате и ползвате, т.е. ако не я платите ще станете длъжник на частните доставчици на услуги, които биха могли да продадат дори жилището ви, заради неплатени задължения и така само заради дълговете към тях вие може да станете несъстоятелни да отглеждате своите деца. Ще последва насилствено отнемане без съдебна заповед или решение по всяко време когато частника пожелае. Ако се съпротивлявате и не плащате частните „социални“ ще могат да ползват полиция, бодигардове, събирачи на вземания, съдебни изпълнители.

Частниците ще дават становище пред съда кой е по-добър родител при спор за родителски права, ще се намесват и при родителски конфликти. И от това отново ще печелят, вземайки страната на по-богатия. Де факто, а и де юре от 01.01.2010 г. идват новите бирници в България, които ще смъкват по няколко кожи от гърба ви и накрая пак ще вземат децата ви. Пътят към Ада е постлан от добри намерения.

Следва продължение.

Адв. Петър Николов, Фейсбук

1 КОМЕНТАР

  1. Това как да го разбираме, дайте пример…“Вие няма да може да избирате дали да ползвате дадена социална услуга, ще бъдете задължен да я плащате и ползвате, т.е. ако не я платите ще станете длъжник на частните доставчици на услуги“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here