11 000 души в Калояново чакат реконструкцията на опасно съоръжение

Младен Кичев заяви, че 11 000 души в Калояново чакат реконструкцията на опасното съоръжение.

0
195

Кметът на община Калояново Младен Кичев се закани да затвори така наречения „Черен мост“ край селото. Причината е, че все още няма яснота кога ще бъде извършена неговата реконструкция и разширение.

Управникът припомни, че  преди месеци от АПИ изчислили, че за ремонтите на  моста ще са необходими средства в размер на 1, 43 млн. лв. без ДДС.

„Проектът за  мостово съоръжение беше задвижен. Подготвихме документи за възлагане на проектиране и изпълнение и информацията беше оповестена публично. След това обаче бившият вече директор на АПИ Ясен Йорданов премести процедурата в София и обяви, че той ще я пусне централно от там. Той  обаче беше освободен от сегашния служебен министър на МРРБ и нищо от обещаното не се случи. Няма обявена процедура по ЗОП, няма яснота ще има ли нов мост“, заяви Кичев.  Той добави, че няколко пъти се опитва да се свържи с ръководството на агенция „Пътна инфраструктура“, но не успява.

„Следващото ми действие е да затворим моста в някои петък, събота и неделя, когато е най-голямо движението на пътя Старосел-Хисаря. Аз съм възмутен.11 000 души от общината чакат изпълнението на този проект. Отново ли ще останат излъгани?“, коментира Младен Кичев.

Старото съоръжение носи името си „Черен мост“ заради многото катастрофи с жертви, които през годините са станали  там. Мостът е тесен и не отговаря на съвременните изисквания на Закона за движение по пътищата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here